Okea doblet inntektene

Varsler «first oil» i 2019 for nytt prosjekt.

Energi

Okea melder om et resultat etter skatt på minus 0,5 millioner kroner i 1. kvartal, mot minus 2,7 millioner kroner i samme periode i fjor.Resultatet før skatt gikk fra minus 14,8 til minus 13,3 millioner kroner.Driftsresultatet kom inn på minus 18,5 millioner kroner, sammenlignet med minus 13,5 millioner kroner i 1. kvartal 2017.Totale driftsinntekter gikk fra 8,1 til 16,3 millioner kroner.Øyner «first oil» på YmePlanen for utvikling og drift (PUD) for det nye Yme-prosjektet ble godkjent av olje- og energidepartementet 23. mars.- Okea følger prosjektet tett, og prosjektet er i rute med planlagt «first oil» sent i 2019, skriver selskapet.Okea, som har både Erik Haugane og Ola Borten Moe på eiersiden, trekker også frem salgsavtalen inngått med Chrysaor i mars for 15 prosent av Grevling-lisensen.- Chrysaor går gjennom pre-kvalifisering, og departementets godkjennelse ventes i 2./3. kvartal 2018.I 1. kvartal 2018 produserte Ivar Aasen-feltet i snitt 68.240 fat oljeekvivalenter per dag, hvorav 380 fat var netto til Okea.Haugane og Borten Moe er hhv. toppsjef og kommersiell direktør for selskapet. Styret ledes av Henrik Schröder.

okea
ola borten moe
erik haugane
ivar aasen-feltet
yme
Nyheter
Energi