Oljefesten i gang på Rosenberg

Tredobling av oljeprisen gjør noe med ordreinngangen.

Energi

SSB anslo i går at oljeinvesteringene for 2018 vil komme inn på 156,5 milliarder kroner i år - den første oppgangen på flere år.Men på Worley Parsons Rosenberg-verft i Stavanger er har oljefesten begynt, skriver DN.Permitterte er hentet tilbake, og ordrereserven har ifølge avisen gått fra rundt en halv milliard til tre milliarder kroner på drøye to år.- Det er boom nå, sier toppsjef Jan T. Narvestad.En oljepris som har gått fra 27 til 75 dollar, har alt snudd på hodet.- Ordrereserven her ved verftet betyr at vi har jobb langt ut i 2020. Målt i kroner har den ikke vært større siden slutten av 1990-tallet, sier Narvestad til DN.820 står nå på lønningslisten hos Rosenberg, og målet er å komme opp i 1000 ansatte.- Det er blitt mer utfordrende å skaffe kvalifisert arbeidskraft, sier produksjonsleder Johar Mæhle til avisen.

oljeinvesteringer
rosenberg
worleyparsons
Nyheter
Energi