Oljelagrene overrasker i USA

Råoljelagrene faller mer enn ventet.

FILE - This Wednesday, Sept. 21, 2016, file photo shows Exxon Mobil's Billings Refinery in Billings, Mont. President-elect Donald Trump this week tapped ExxonMobil CEO Rex Tillerson to serve as his secretary of state. If confirmed by the Senate, where opposition is emerging, the move could have broad consequences for U.S. environmental policy and affect the role the U.S. plays in multinational discussions about climate change. (AP Photo/Matthew Brown, File) Matt Brown
Energi

Statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) offentliggjort torsdag viser at de amerikanske råoljelagrene falt 3,6 millioner fat til 434,5 millioner fat i uken frem til 25. mai.Bensinlagrene steg 0,5 millioner fat til 234,4 millioner fat, mens destillatlagrene gikk opp 0,6 millioner fat - til 114,6 millioner fat.Konsensus lå ifølge Bloomberg på at råoljelagrene skulle falle 0,5 millioner fat sist uke, mens bensin- og destillatlagrene var ventet ned hhv. 1,4 og 1,3 millioner fat.Oljeproduksjonen kom inn på 10,769 millioner fat per dag i forrige uke, opp fra 10,725 millioner fat uken før. Raffineriutnyttelsen gikk fra 91,8 til 93,9 prosent.Oljeprisen har reagert litt opp på tallene.Brent-oljen handles for 78,97 dollar fatet, og er dermed opp 1,6 prosent i dagens handel. Like før lagertallene ble sluppet sto frontkontrakten i 78,39 dollar fatet.

oljeprisen
oljelagre
usa
Nyheter
Energi