Oljestrateg: Venezuelansk kollaps kan gi oljepris på 100 dollar fatet

Oljeprisen har steget siden i fjor, og Brent-oljen ble nylig notert til 80 dollar fatet, den høyeste prisen på flere år.

Energi

Dersom kriserammede Venezuelas produksjon kollapser, kan oljeprisen raskt klatre mot 100 dollar, sier investeringsstrateg Bob Parker, ifølge CNBC.- Jeg tror at Saudi-Arabia, resten av OPEC og Russland har nådd sitt mål om å eliminere det industrielle overhenget fra oljemarkedet. Jeg tror at det de tenker på er at i beste fall ønsker de å unngå en bratt kurve for oljeprisen, la os si opp til 100 dollar per fat, siden de er svært følsomme for det faktum at en slik økning kan føre til en generell global oppbremsing, sier Bob Parker.Ifølge Parker er en dramatisk nedgang i Venezuelas oljeproduksjon fullt mulig.Brent-oljen er i skrivende stund ned 1,49 prosent til 75,30 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,71 prosent til 66,72 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,65 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

olje
olje & gass
venezuela
opec
russland
oljeprisen
Nyheter
Energi