Russland fornøyd med oljepris på 60 dollar fatet

Russlands president Vladimir Putin sier han vil være tilfreds med at oljeprisen faller til 60 dollar fatet.

Russia's President Vladimir Putin listens during a joint news conference with Iran's President Hassan Rouhani and Turkey's President Recep Tayyip Erdoga in Ankara, Turkey, Wednesday, April 4, 2018. The leaders of Russia, Turkey and Iran say they stand against "separatist" agendas that would undermine Syria's sovereignty and territorial integrity. In a joint statment released at the end of their summit meeting in Ankara, Putin, Rouhani and Erdogan said Wednesday they "rejected all attempts to create new realities on the ground under the pretext of combating terrorism." (AP Photo/Burhan Ozbilici) Burhan Ozbilici
Energi

Uttalelsen kommer samme dag som Russland og Saudi-Arabia kunngjorde at de planlegger å øke oljeproduksjonen i tredje kvartal.Prisen på råolje falt med 2 prosent på internasjonale markeder etter uttalelsene fra de to landenes oljeministre, og ved 18.30-tiden torsdag lå prisen for amerikansk lettolje på 67,64 dollar fatet, mens den norske nordsjøoljen gikk for 76,05 dollar for samme mengde.– Vi ville vært helt tilfredse med en oljepris på 60 dollar fatet, sier Putin, og legger til at høyere pris går utover forbrukerne.Forrige uke nådde prisen på nordsjøolje 80 dollar fatet for første gang siden 2014.Oljeprisen begynte sommeren 2014 på en kraftig nedtur, noe som skapte store utfordringer for oljenæringen i Norge og en rekke andre land. Fra pristoppen på 115 dollar fatet falt prisen til under 30 dollar fatet tidlig i 2016.Som følge av dette inngikk OPEC-landene og de store oljeproduserende landene utenfor oljekartellet i 2016 en avtale om å kutte oljeproduksjonen med 1,8 millioner fat per dag for å redusere overskuddslagrene av olje.(©NTB)

olje
olje & gass
oljeprisen
vladimir putin
russland
Nyheter
Energi