Russland fortsetter å frakte gass gjennom Ukraina

Russia's President Vladimir Putin listens during a joint news conference with Iran's President Hassan Rouhani and Turkey's President Recep Tayyip Erdoga in Ankara, Turkey, Wednesday, April 4, 2018. The leaders of Russia, Turkey and Iran say they stand against "separatist" agendas that would undermine Syria's sovereignty and territorial integrity. In a joint statment released at the end of their summit meeting in Ankara, Putin, Rouhani and Erdogan said Wednesday they "rejected all attempts to create new realities on the ground under the pretext of combating terrorism." (AP Photo/Burhan Ozbilici) Burhan Ozbilici

President Vladimir Putin forsikret fredag at Russland vil fortsette å frakte gass gjennom rørledningene i Ukraina så lenge det er økonomisk forsvarlig.

Tyskland godkjente nylig den russiske olje- og gassgiganten Gazproms planer om å utvide rørledningen Nord Stream til å frakte gass direkte fra Russland til Tyskland via Østersjøen. Prosjektet gir oljegiganten mulighet til å minske gassforsendelsene gjennom Ukraina.– Vi vil fortsette å frakte gass via Ukraina så lenge det er økonomisk forsvarlig, forsikret Russlands president Vladimir Putin under en pressekonferanse i forbindelse med hans samtaler med Tysklands statsminister Angela Merkel i Sotsji fredag.Beslutningen om en utvidelse utløste protester fra Ukraina, som mener prosjektet undergraver de europeiske sanksjonene mot Russland. I tillegg har landet betydelige inntekter fra Gazproms rørledninger i landet.Merkel påpekte på pressekonferansen at Ukrainas rolle som transittland bør bestå, men at Tyskland er klare til å innfri sin rolle i prosjektet.(©NTB)