SEB øyner lavere oljepriser

Analysesjef tror fallet fortsetter.

Russian Minister of Energy Alexander Novak and Khalid Al-Falih, from left, Minister of Energy, Industry and Mineral Resources of Saudi Arabia attend a news conference after a meeting of the Organization of the Petroleum Exporting Countries, OPEC, at their headquarters in Vienna, Austria, Thursday, Nov. 30, 2017. (AP Photo/Ronald Zak) Ronald Zak
Energi

Samtalene mellom Russland og Saudi-Arabia om å avslutte produksjonskuttene, har sendt oljeprisen inn i korreksjonsmodus.Etter å ha passert 80 dollar nylig, står Brent-oljen mandag ettermiddag i 75,41 dollar fatet, ned 1,4 prosent i dagens handel.- Hvis vi ser på typiske korreksjoner siden midten av 2016, har de vært på 10-20 prosent og vart i rundt en måned. Hvis vi antar at dette er en typisk korreksjon, bør vi vente oss et fall i Brent-oljen til mellom 63 og 71 dollar fatet. Vi bør også vente at den varer til siste del av juni, det vil si rundt det kommende OPEC+-møtet 20.-22. juni, skriver analysesjef for råvarer i SEB, Bjarne Schieldrop, i en oppdatering.Fem land tok altHan anbefaler derfor kjøp i midten av juni.- Samtalene mellom Russland og Saudi-Arabia nå handler ikke så mye om å presse prisene ned som å unngå at markedet strammer seg til for mye og prisene stiger for mye. Nesten alt av de frivillige kuttene på 1,76 millioner fat per dag i april ble foretatt av bare fem land: Russland (323), Saudi-Arabia (680), Kuwait (260), De forente arabiske emirater (270) og Irak (160), påpeker Schieldrop.- Vi tror ikke alt dette kommer tilbake til markedet i 2. halvår 2018, men kanskje halvparten. Det vil likevel åpne for at lagrene trekker enda lavere i perioden, fortsetter han.

oljeprisen
opec
russland
saudi-arabia
oljeproduksjon
seb
bjarne schieldrop
Nyheter
Energi