Shell gjør nytt oljefunn i Mexicogulfen

Suksessen på dypt vann utenfor USA fortsetter.

Energi

Oljeselskapet Shell har ifølge en melding gjort sitt sjette funn i Norphlet-området i den amerikanske delen av Mexicogulfen.Den vellykkede Dover-brønnen ble boret av Transoceans nybygde boreskip Deepwater Poseidon, og ligger om lag 13 miles fra Appomattox-plattformen og regnes som en attraktiv potensiell tie-back.Det ble oppdaget en kolonne på rundt 244 meter.Appomattox-plattformen ankom nylig lokasjonen sin i Mexicogulfen, og produksjonen er ventet å starte innen utgangen av 2019.- Dover viser vår ekspertise i å finne nye, kommersielle ressurser i et hjerteland som bidrar til at vi kan levere vår vekstprioritet på dypt vann, sier sjef for Upstream i Shell, Andy Brown.Shell opplyser i meldingen at selskapets store dypvannshuber er velposisjonert for produksjonsøkning gjennom nærfelts-leting og ytterligere subsea tiebacks.Fra sine allerede oppdagede og etablerte områder, venter Shell at selskats globale dypvannsproduksjon vil overgå 900.000 fat oljeekvivalenter pr. dag fra 2020.- Dypt vann er en viktig vekstprioritet når vi omformer Shell til et verdensklasse investerings-case, uttalte Brown da selskapet gjorde et av sine største dypvannsfunn det siste tiåret i dypvannsbrønnen Whale i slutten av januar.Les også: Shell gjør kjempefunn: Satser knallhardt på dypt vann

shell
oljefunn
mexicogulfen
transocean
boreskip
Nyheter
Energi