Oljeprisen beveger seg sidelengs i morgentimene fredag, men handles likevel høyere enn da Oslo Børs stengte torsdag, skriver TDN Direkt.Brent-oljen er fredag morgen ned 0,01 prosent til 73,61 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,06 prosent til 68,47 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 72,67 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Aktørene i oljemarkedet retter fokus mot den kommende avgjørelsen fra amerikanske myndigheter knyttet til atomavtalen med Iran og dermed også mulige sanksjoner mot landet. Den iranske utenriksministeren uttalte torsdag at USAs krav om en endring i atomavtalen er uakseptabel.- De nåværende prisene reflekterer en premie for Iran-usikkerheten. Investorene er urolige rundt tilbudssiden etter at Iran tok en tøff posisjon i sin respons mot USA. Prisene kan kunne falle dersom forventningene til nye sanksjoner letter seg, sier Wang Xiao, sjef for råvareanalyse i Guotai Junan Futures, ifølge Reuters.Fristen for å skrive under for amerikanske myndigheter er 12. mai.