Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene stiger svakt tirsdag, men er fortsatt langt unna å hente inn det tapte etter fredagens fall.

Energi

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,48 prosent til 75,66 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,47 prosent til 66,83 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 75,14 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Det er fortsatt spenning knyttet til Saudi-Arabias og Russlands produksjonsrespons på et eventuelt bortfall av volumer fra Iran og Venezuela, skriver TDN Direkt.- Investorerer har begynt å prise inn sannsynligheten for at Saudi-Arabia og Russland øker råoljeproduksjonen, etter diskusjoner sent forrige uke som tilsier at de var nær en avtale, sier analytikere i ANZ bank til Financial Times.Ellers sier en seniordirektør hos et viktig amerikansk oljeeksporterende selskap at USA ligger an til å eksportere 2,3 millioner fat råolje per dag i juni, hvorav 1,3 millioner fat per dag vil gå til Asia, melder Reuters.Spreaden mellom brent og WTI ligger nå på i underkant av ni dollar per fat, og dette gir asiatiske tradere mulighet til å redusere importen fra Midtøsten og Russland.- Vi diversifiserer mye fra andre regioner. Om Saudi Aramco fortsatt ikke reduserer prisene neste måned og Abu Dhabi National Oil Company følger etter, vil vi øke kjøpene våre av amerikansk råolje, sier en sørasiatisk oljekjøper til Reuters.

oljeprisen
olje & gass
venezuela
iran
russland
saudi arabia
Nyheter
Energi