Statoil dømt til å betale 4 mrd.

Statoil er dømt til å betale riggselskap fire milliarder kroner etter å ha sagt opp kontrakt.

Energi

Riggselskapet COSL gikk til sak for å få erstatning for tapet etter at Statoil sa opp kontrakten for riggen «COSL Innovator». Tirsdag kom dommen. Ifølge dn.no er Statoil dømt til å betale store deler av leien for den resterende leieperioden til COSL.Det var 4,5 år igjen av kontrakten da ulykken inntraff. Avisen slår fast at riggen gikk på høye dagrater, trolig oppunder 400.000 dollar dagen.Statoil må betale full leie for riggen i tre måneder og deretter 70 prosent av leien for den resterende perioden. Statoil er dessuten dømt til å betale forsinkelsesrenter. Totalt dømmes Statoil til å betale rundt fire milliarder kroner til COSL.- Vi er forhindret fra å kommentere denne dommen på grunn av børsmegler vi er underlagt. Vi vil komme tilbake med ytterligere kommentarer imorgen, sier administrerende direktør Jørgen Arnesen i COSL Drilling Europe til dn.no.– Vi har mottatt tingrettens dom og konstaterer at ingen av partene har vunnet saken fullt ut. Vi vil nå gå gjennom dommen og ta stilling til om den skal ankes, sier pressetalsmann Eskil Eriksen i Statoil.

cosl
cosl innovator
statoil
Nyheter
Energi