Sterk interesse for Northern Drilling-rigger

- Markedet viser alle tegn til bedring.

Linus Sundahl-Djerf
Energi

John Fredriksens ferskeste riggbaby, Northern Drilling, melder om et resultat etter skatt på 14.000 dollar i 1. kvartal 2018, mot minus 5,0 millioner dollar i perioden fra 2. mars til 31. mars i fjor.Selskapet hadde driftskostnader på 278.000 dollar i perioden, og følgelig ingen inntekter da det siden etablering har fokusert på å kjøpe rigger/boreskip under bygging, samt å hente inn kapital.I mai kjøpte Northern Drilling to 7. generasjon ultradypvanns boreskip under bygging hos Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering for en historisk lav kjøpspris på 296 millioner dollar per enhet.Skipene går under navnene «West Aquila» og «West Libra».- Opplever sterk interesseI tillegg hentet selskapet inn brutto 250 millioner dollar (drøyt to milliarder kroner, eller drøyt 29,8 millioner aksjer til kurs 68 kroner) i en emisjon i mai.Ved publisering av rapporten eier Northern Drilling, i tillegg til de nevnte boreskipene, to semirigger under bygging.- Markedet for harsh environment-rigger fortsetter å vise alle tegn på et marked i innhentingsmodus. Økt anbudsaktivitet har blitt etterfulgt av økte dagrater, især for moderne enheter. Selskapets rigger markedsføres for muligheter gjennom management-kontrakten med Seadrill, og opplever sterk interesse fra en rekke potensielle operatører, heter det i rapporten.Rapporten her.

northern drilling
john fredriksen
seadrill
rigg
daewoo
Nyheter
Energi
Børs