Toppforvalter frykter tidenes oljesjokk

Spenstige prognoser fra prominent forvalter.

Khalid Al-Falih Minister of Energy, Industry and Mineral Resources of Saudi Arabia attend a news conference after a meeting of the Organization of the Petroleum Exporting Countries, OPEC, at their headquarters in Vienna, Austria, Thursday, Nov. 30, 2017. (AP Photo/Ronald Zak) Ronald Zak
Energi

Hedgefondforvalter Pierre Andurand utelukker ikke oljepriser på 300 dollar i løpet av noen år, melder Bloomberg, og viser til en rekke tweets sist helg.Lederen for Andurand Capital Management er en av de mest prominente hedgefondforvalterne i olje, og er ifølge nyhetsbyrået kjent for sine optimistiske spådommer.  Forvalteren mener at bekymringen for elbilers effekt på fremtidig oljeetterspørsel begrenser investeringene i prosjekter med lang ledetid.- Så paradoksalt nok kan denne «peak demand»-frykten medføre tidenes tilbudssjokk. Hvis ikke oljeprisene stiger raskt nok, er 300 dollar om noen år ikke umulig, skrev han.- 100 dollar dreper ikke Andurand er ifølge Bloomberg også motstander av det konvensjonelle synet om at tresifrede oljepriser vil hemme etterspørselsveksten.- Så nei, 100 dollar fatet vil ikke drepe økonomien. Og vi trenger mer enn 100 dollar for å oppmuntre nok investeringer utenfor USA, fortsatte Andurand.En talsmann for Andurand avslo å kommentere saken overfor nyhetsbyrået. Tweetene ble senere fjernet fra Andurands Twitter-konto.Andurand startet sitt hedgefond i 2013, og har gått i pluss hvert år siden.- Tåler høyere oljepriserSaudi-Arabias oljeminister Khalid al-Falih antydet tidligere denne måneden at oljeprisene kan stige fra dagens nivåer nær 75 dollar uten å skade økonomien.- Vi har sett betydelig høyere priser tidligere, og dobbelt så høye som i dag. Verdensøkonomien har evne til å absorbere dyrere olje, sa han ifølge Bloomberg.Andurand var ifølge nyhetsbyrået blant hedgefondforvalterne som møtte al-Falih i London i juli i fjor for å diskutere tilstanden i oljemarkedet.Brent-oljen var i 2008 oppe i nesten 150 dollar fatet, før den kollapset.

oljeprisen
hedgefond
khalid al-falih
Nyheter
Energi