Total og Sonangol med flere avtaler

Total og Sonangol styrker samarbeidet i Angola.

Totals Elgin-plattform. Foto: REUTERS/Joerg Modrow.
Energi

Total og Sonangol har signert flere avtaler, ifølge en melding fra Total mandag.Avtalene dekker oppstrøms- og nedstrømsvirksomhet i Angola.Partene har signert en risk service-avtale for dypvannletelisensen blokk 48, der Total er operatør og partene eier 50 prosent hver.Videre har selskapene signert en rammeavtale for det fremtidige fellesforetaket som skal utvikle et nettverk av servicestasjoner i Angola, inkludert petroleumsproduktlogistikk og forsyning.Det er også signert en intensjonsavtale om å finansiere 50 nye stipend til unge angolanere som får studere ved franske universiteter innen utgangen av 2019.Tatt investeringsbeslutningI en separat melding opplyses det at Total har tatt endelig investeringsbeslutning for offshore-utviklingen Zinia 2 deep i blokk 17 i Angola.Prosjektet vil ha en produksjonskapasitet på 40.000 fat per dag, og er den første av flere mulige kortsyklusutviklinger i blokk 17 som vil knyttes opp mot eksisterende FPSOer, opplyses det.Total er operatør på blokk 17 med en eierandel på 40 prosent, Equinor har 23,33 prosent, ExxonMobil har 20 prosent og BP har 16,67 prosent

total
sonangol
Nyheter
Energi