«West Capella» klar for eventyr i Karibien

John Fredriksens boreskip «West Capella» skal snart begynne arbeidet utenfor den karibiske ferieeøya Aruba.

Energi

Etter at Seadrill Partners’ boreskip «West Capella» fant olje for det spanske oljeselskapet Repsol utenfor Gabon i april, er det nå klart for nye oljeeventyr et helt annet sted i verden, nærmere bestemt utenfor paradisøya Aruba.Ifølge bransjenettstedet Offshoreenergytoday.com, har boreskipet ankommet lokasjonen, og Repsol skal være i ferd med å gjøre de siste forberedelsene før boringen starter opp som planlagt i juni.Den 2008-bygde riggen fikk i mars kontrakten på én brønn med en estimert økning i ordrereserven på 6,4 millioner dollar, tilsvarende om lag 52 millioner kroner. Gitt at det tar rundt 50 dager å bore brønnen, gir det en implisert dagrate på rundt 130.000 dollar, noe som er svært lavt sammenlignet med toppårene i 2013 ogt 2014 da moderne boreskip ble sluttet til over 600.000 dollar pr. dag.Bedring på 66 mill.Seadrill Partners la torsdag frem tall for første kvartal 2018.Selskapets justerte driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte på 96,9 millioner dollar, mot 137,9 millioner dollar i det foregående kvartalet.Når det gjelder andre kvartal venter selskapet at justert EBITDA vil øke noe, til rundt 105 millioner dollar, hovedsakelig drevet av at «West Aquarius» vil få et fullt kvartal i drift.Det utgjør en bedring på rundt 8,1 millioner dollar, tilsvarende 66 millioner kroner.Dette oppveies imidlertid noe av at «West Capella» som opererte fullt i første kvartal, vil jobbe noe mindre – Aruba-kontrakten er fullført i juli – og oppstartskostnader knyttet til denne.I motsetning til i første kvartal, vil boreskipet «West Vencedor» ligge i ro i hele andre kvartal, noe som også bidrar til å senke den forventede inntjeningen.

west capella
seadrill partners
boreskip
aruba
repsol
riggselskaper
Nyheter
Energi