Aker BP øyner én milliard fat på Alvheim

- Et eksempel for hele norsk olje- og gassindustri.

Aker BP markerer fredag at Alvheim FPSO i dag har vært ti år i drift.400 millioner fat olje er snart produsert, og oljeselskapet lanserer på sine hjemmesider en ny visjon om å produsere en milliard fat olje fra Alvheim-området.- Det blir ingen «walk in the park». Vi må kontinuerlig jobbe med effektivitet, forbedre flyteffektiviteten, finne nye reservoarer og fase inn nye brønner - og samtidig kontinuerlig jobbe med å redusere kostnadene. Vi skal stå på og sikre at Alvheim blir et mønsterfelt på norsk sokkel også i årene som kommer, sier toppsjef Karl Johnny Hersvik i en kommentar.Alvheim-området ligger i midtre Nordsjøen ved grensen til britisk sektor.- Ti fantastiske årSelve Alvheim-feltet består av strukturene Kneler, Boa, Kamelon og East Kamelon og funnene Viper-Kobra og Gekko.Alvheim-området inkluderer satellittfeltene Bøyla, Vilje og Volund. Alle feltene produseres via Alvheim FPSO.- Det har vært ti fantastiske år. Utviklingen på Alvheim er et eksempel for hele norsk olje- og gassindustri, oppsummerer Hersvik.Rettighetshavere på Alvheim er Aker BP (operatør, 65 prosent), Conoco Phillips (20 prosent) og Lundin (15 prosent).


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også