Aker Energy fullfører Hess-oppkjøp

Øyner «first oil» om tre år.

Ivan Kverme
Energi

Aker Energy-datter Aker Energy Ghana har fullført kjøpet av Hess Ghana, går det frem av en pressemelding fredag.Hess Ghana er operatør av blokken Deepwater Tano Cape Three Points (DWT/CTP), med en 50 prosent deltakende interesse i lisensen.Aker Energy vil nå jobbe tett med lisenspartnere og myndigheter for å sende inn en plan for utvikling og drift (PUD) i 2. halvår 2018.«First oil» estimeres til 4. kvartal 2021.- Vi vil nå trappe opp vår aktivitet ved å rekruttere erfarne folk både i Oslo og Accra, og som vil spille viktige roller i å hjelpe oss til å bli den foretrukne operatøren i Ghana, sier Aker Energy-sjef Jan Arve Haugan i en kommentar.Andre partnere er Lukoil (38 prosent), Fuel Trade (2 prosent) og Ghana National Petroleum Corporation (10 prosent).

aker energy
hess
ghana
kjell inge røkke
Nyheter
Energi