BlackRock kjøper vindpark ved Florø

Overtar milliardprosjekt, og har sikret lang avtale med Alcoa.

Laurence D. Fink, CEO of BlackRock Inc, speaks at a economic summit a day before the China Development Forum in Beijing, China, Saturday, March 24, 2018. (AP Photo/Ng Han Guan) Ng Han Guan
Energi
Zephyr AS har solgt den egenutviklede vindparken Guleslettene til investeringsfondet BlackRock Real Assets, som styres av BlackRock, går det frem av en melding sendt til Oslo Børs.BlackRock er verdens største investeringsselskap, og ifølge meldingen en ledende investor innen fornybar energi.Guleslettene vindpark skal bygges ti kilometer nord for Florø by og vil ha inntil 47 turbiner, en total kapasitet på inntil 197,4 MW og en årlig produksjon som tilsvarer forbruket til mer enn 40.000 eneboliger når den etter planen står ferdig ved utgangen av 2020.Alcoa skal de kommende 15 årene kjøpe 100 prosent av parkens kraftproduksjon for å forsyne sine norske fabrikker med fornybar energi.Zephyr AS utvikler norske vindkraftprosjekter, og eies av energiselskapene Vardar AS (25 prosent), Glitre Energi AS (25 prosent) og Østfold Energi AS (50 prosent).Guleslettene vindpark er i sin helhet utviklet av Zephyr, og prosjektet vil ifølge meldingen ikke kreve ytterligere investeringer fra noen av eierne.Prosjektkostnadene er i størrelsesorden to milliarder kroner, som finansieres med egenkapital fra BlackRock og et langsiktig lån fra DekaBank.