Commerzbank: - Tror ikke Russland og Iran blir enige

Oljeprisen stiger onsdag. 

Energi

Brent-oljen er onsdag ettermiddag opp 0,65 prosent til 75,54 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,22 prosent til 65,70 dollar fatet. Ifølge TDN Direkt er fokuset i oljemarkedet rettet mot Opecs internasjonale seminar, som for tiden pågår i Wien. Det offisielle  Opec-møtet holdes fredag 22. juni.Ifølge Commerzbank er spørsmålet nå om Russland vil klare å endre meningene til sin alliert, Iran. Irans oljeminister Bijan Namdar Zangeneh har tidligere uttalt at landet kommer til å motstå en avtale om produksjonsøkning fredag.- Jeg tror ikke vi kommer til å nå en avtale, uttalte Zangeneh tirsdag kveld ifølge Reuters, og ministeren gjentok budskapet under dagens innlegg på konferansen, uttaler oljeministeren, ifølge nyhetsbyrået - Russlands vise-energiminister uttrykte i det minste i dag sin overbevisning om at enighet fortsatt kan nås. Hvis ikke er det risiko for at Saudi-Arabia og Russland utvider produksjonen alene, noe som i all hensikt vil bringe produksjonskuttavtalen til sin slutt og hevde tvil om Opecs fremtid, skriver Commerzbank.Det har den siste tiden vært et fokus i oljemarkedet på at oljerørledningskapasiteten i den amerikanske Permian-regionen snart er ved full kapasitet, på grunn av høy produksjonsvekst fra området.Den største amerikanske skiferregionen vil måtte komme til å stenge ned brønner innen få måneder fordi det ikke er nok rørledninger til å frakte oljen til kunder, sier styreleder i Pioneer Natural Resources, Scott Sheffield, ifølge Bloomberg News. Pioneer Natural Resources er en av skiferoljeindustriens største produsenter.Forverring av flaskehalsene fra Permian-regionen som strekker seg over Vest-Texas og New Mexico gir en uventet vending til Opec og andre oljeprodusenter utenfor USA, som har sett at økt produksjon fra amerikanske oljeprodusenter tar større markedsandeler.

oljeprisen
opec
russland
saudi arabia
Nyheter
Energi