- Det er ikke mange fat med olje der ute

Analytikere tror oljelagrene krymper videre i sommer.

Brent-oljeprisen er om lag uendret fra da Oslo Børs stengte onsdag, etter å falt tilbake fra tre-årig pristopp til tross for et uventet stort lagertrekk i amerikanske råoljelagre, skriver TDN Direkt.Torsdag morgen er Brent-oljen ned 0,19 prosent til 77,31 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,40 prosent til 72,47 dollar fatet. - Det er ikke mange fat med olje der ute. Det begynner å bli ganske stramt, sier sjef for terminkontrakthandel i Mizuho Securities, Bob Yawger til WSJ, ifølge nyhetsbyrået. Nye tall fra Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy onsdag viste at de amerikanske råoljelagrene falt med ti millioner fat til 416,6 millioner fat i forrige uke. På forhånd var det ventet et lagertrekk på 2,6 millioner fat. Tradere venter videre lagertrekk i ukene som kommer, som følge av at det canadiske oljeselskapet Syncrudes produksjonsanlegg for oljesand i Alberta er offline ut juli, noen som tar ut over 300.000 fat pr dag fra markedet.Analytikere advarer nå mot at oljemarkedet har lite ledig kapasitet til å håndtere med videre forstyrrelser.- Med fortsatt nedgang i oljelagrene og ledig kapasitet som er ukomfortabelt lav, er det veldig lite rom for enhver tilbudsforstyrrelse som følge av geopolitisk risiko, skriver ANZ bank ifølge Reuters.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også