Equinor fant olje og gass

Odfjell-rigg traff olje- og gasskolonne.

Energi

Equinor har gjort et lite gass- og oljefunn ved gassfunnet 16/1-6 S i Nordsjøen, melder Oljedirektoratet.Brønnen ble boret om lag 2 kilometer sør for funnbrønnen 16/1-6 S (Verdandi) og 200 kilometer vest for Stavanger. Den traff på en oljekolonne på rundt 95 meter, hvorav 17 meter utgjør effektivt reservoar i klastiske bergarter med moderat til god reservoarkvalitet.Foreløpig beregning av størrelsen på oljefunnet er på 2,5-5,5 millioner standardkubikkmeter (Sm3) utvinnbar olje.Rettighetshaverne vurderer hovedsegmentet til å være drivverdig. Øvrige segmenter vil bli evaluert, og videre avgrensning av oljefunnet er aktuelt, heter det.Equinor har en eierandel 80 prosent i lisensen, Lundin Norway 20 prosent.Odfjell-rigg til ny Equinor-jobbIfølge meldingen ble det også påtruffet en olje- og gasskolonne på totalt om lag 30 meter i Gridformasjonen i eocen.I tillegg ble gassfunnet 16/1-6 S (Verdandi) avgrenset med 16/1-29 S, som kom inn som forventet med en gasskolonne på rundt 15 meter i Heimdalformasjonen i paleocen, med svært gode reservoaregenskaper.Rettighetshaverne vil inkludere funnet i Gridformasjonen og gassfunnet i en totalvurdering av området.Brønnen ble boret av Odfjell Drilling-riggen Deepsea Bergen, som nå skal bore avgrensningsbrønn 15/3-10 i utvinningstillatelse 025 i midtre del av Nordsjøen, der Equinor er operatør.Les mer her.

equinor
oljefunn
odfjell drilling
deepsea bergen
nordsjøen
Nyheter
Energi