Equinor fullfører milliardtransaksjon i Brasil

Mottar nær åtte milliarder kroner for salg til ExxonMobil og Galp. 

Energi

Equinor og partnerne i Carcará Nord-blokken, ExxonMobil og Galp, har fullført transaksjonene i naboblokken BM-S-8, skriver Equinor i en melding onsdag.Equinor har gjennom disse transaksjonene som ble annonsert i oktober og desember i fjor, solgt en eierandel på 36,5 prosent til ExxonMobil og en eierandel på 3 prosent til Galp.Totalt har Equinor mottatt 955 millioner dollar, tilsvarende 7,7 milliarder kroner, for salget.Dersom fremtidige milepæler oppnås, kan det totale beløpet øke med ytterligere 595 millioner dollar.Equinor som er operatør, har nå en eierandel på 36,5 prosent av BM-S-8. Det samme har ExxonMobil, mens Galp eier 17 prosent. De resterende 10 prosentene er eid av Barra Energia.– Carcará er en eiendel i verdensklasse og har styrket vår posisjon i Brasil. Brasil er ett av Equinors kjerneområder, med en stor ressursbase som passer godt sammen med vår teknologi og kompetanse, sier Anders Opedal, landsjef i Brasil, og legger til:– Vi skal arbeide for å klargjøre ressurspotensialet for hele Carcará-området og for å modne fram en feltutbygging med ambisjon om produksjonsstart fra det unitiserte feltet mellom 2023 og 2024.Det anslås at hele strukturen inneholder mer enn to milliarder utvinnbare fat oljeekvivalenter, ifølge Equinor. 

equinor
exxonmobil
carcará-feltet
brasil
Nyheter
Energi