Johan Sverdrup-plattform slepes ut

22.000 tonn på vei ut til verdens største tungløftfartøy.

Energi

I ni måneder har den 147 meter høye boreplattformen på Johan Sverdrup-feltet vært et godt synlig landemerke i Haugesund. Men i går ettermiddag tok fire taubåter kontroll over lekteren plattformdekket hviler på, og satte kursen ut mot Bømlafjorden ved Stord, skriver Equinor på sine hjemmesider.Plattformdekket er det første og største som er ferdigstilt, og er hele 85 prosent ferdig uttestet ved land før det installeres offshore i ett løft.Den 22.000 tonn tunge stålkonstruksjonen skal overføres til verdens største tungløftfartøy, Pioneering Spirit, før ferden fortsetter ut til Johan Sverdrup-feltet for å installeres som den andre av fire plattformer i første fase av utbyggingen.- Dette markerer en viktig milepæl for Johan Sverdrup-partnerskapet, Aibel og norsk leverandørindustri, sier prosjektdirektør for Johan Sverdrup, Trond Bokn, i Equinor.Les mer her.

johan sverdrup
equinor
aibel
oljeplattform
Nyheter
Energi