Olje- og gassindustrien har akselerert tempoet kraftig for å godkjenne investeringer for nye prosjekter de siste 18 månedene, skriver Rystad Energy i en rapport. Nye anlegg verdt mer enn 110 milliarder dollar har blitt godkjent for utvikling siden begynnelsen av 2017, mot bare 50 milliarder dollar i 2016. I mai var det tre store godkjenninger: Total Zinia-dypvannsutvikling utenfor Angola, Cheniers LNG Train 3-prosjekt i Corpus Christi, Texas, og det Santos-ledede Arcadia-kullsyremetanprosjektet i Queensland, Australia, som skal fore Gladstone LNG-eksportfasilitetene. Momentumet ble opprettholdt i forrige uke da Stortinget godkjente utviklingen av Equinors Johan Castberg-feltutviklingsprosjekt i Barentshavet, som potensielt vil tilføre mer enn 40 milliarder dollar i inntekter til norsk økonomi i løpet av produksjonslivet.