Brent-oljen er onsdag morgen ned 1,75 prosent til 74,00 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,31 prosent til 68,37 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,56 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen har falt noe tilbake i løpet av helgen etter Opec/ikke-Opec på fredag ble enige om å redusere produksjonskuttene.Det vil ifølge TDN Finans på papiret innebære en produksjonsøkning på 1 million fat per dag, men på grunn av begrensninger vil det reelle tilbudet som når markedet være på 600.000 fat per dag.Prisene steg fredag etter at nyhetene nådde markedet, da den kommende tilbudsøkningen var høyere enn noen hadde ventet.Barclays mener ifølge nyhetsbyrået at den nye avtalen vil legge til om lag 400.000 fat per dag til markedsbalansen, og bringe markedet i et overtilbud på 200.000 fat per dag i andre halvdel av 2018. Tidligere var det estimert et underskudd på 200.000 fat per dag.Ellers viste Baker Hughes' seneste riggtelling at antallet rigger i USA. Antallet oljerigger var 862, som er ned 1 fra foregående uke.