Oljeprisen ser rødt

Neppe 100 dollar nå?

Energi

Oljeprisene trekker nedover mandag ettermiddag.Brent august-olje står i 75,94 dollar fatet, tilsvarende et fall på 1,1 prosent i dagens handel. WTI-oljen er ned 0,6 prosent til 65,41 dollar fatet.Rekordhøy produksjon i USA og utsiktene til en reversering av de OPEC-regisserte kuttene fortsetter å tynge.- Et rødt hav skyller over- Et hav av rødt skyller over energikomplekset, ettersom stigende USA-produksjon kombinert med trusselen om reversering av OPEC-regisserte kutt sender optimistene løpende mot utgangsdøren, sier analytiker Stephen Brennock i London-baserte PVM Oil Associates til Reuters.Forrige ukes lagertall  fra amerikanske energimyndigheter viste at USA-produksjonen steg til 10,769 millioner fat per dag i forrige uke.I mars steg produksjonen 215.000 fat per dag til 10,47 millioner fat per dag, ny månedsrekord.Tall fra Baker Hughes viste at ytterligere to rigger kom i arbeid i USA i forrige uke. 861 rigger i arbeid er det høyeste siden mars 2015. Antallet rigger steg dermed for åttende gang på ni uker.- Ser neppe 100-tallet nåMinistre fra OPEC-kvartetten Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Kuwait og Algerie, i tillegg til Oman, møttes uoffisielt i Kuwait lørdag.På møtet rådet enighet om fortsatt behov for et samarbeid mellom OPEC-medlemmer og andre store produsenter om å balansere det globale tilbudet, meldte det kuwaitiske nyhetsbyrået KUNA ifølge Reuters søndag.- Med Opec+ som signaliserer at de kan være klare til å balansere markedet mellom høye priser og stødig etterspørsel, kan det se ut som 100 dollar fatet for Brent-olje har forskjøvet seg, og muligens ikke skjer i denne omgang, skriver analytikerne i Norwegian Oil Trading ifølge TDN Direkt i en oppdatering.OPEC møtes formelt 22. juni.

oljeprisen
baker hughes
opec
saudi-arabia
oljeproduksjon
norwegian oil trading
Nyheter
Energi