Oljeprisen stiger etter Venezuela-bekymring

Oljeprisen stiger til tross for økte oljelagre i USA. 

Energi

Oljeprisen er opp torsdag morgen til tross for at gårsdagens tall viste både økte oljelagre og økt produksjon i USA. Ifølge TDN Direkt skyldes oljeprisoppgangen tilbudsbekymringer knyttet Venezuela. Brent-oljen er opp 0,64 prosent til 75,84 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,66 prosent til 65,16 dollar fatet. Ifølge Reuters-data ligger Venezuela nesten en måned bak i skipningen av olje til kunder fra landets største oljeeksporthavn, ettersom forsinkelser gjør at det statlige selskapet PDVSA kan komme til å bryte leveransekontrakter.Tankskip venter på å laste over 24 millioner fat olje utenfor eksporthavnen, som nesten er like mye som PDVSA skipet i april, skriver nyhetsbyrået.Gårsdagens tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viste at de amerikanske råoljelagrene økte med 2,1 millioner fat til 436,6 millioner fat i forrige uke.

oljeprisen
oljelagre
oljeproduksjon
venezuela
Nyheter
Energi