Oljeprisene faller fredag

Det er en stund siden premien var så høy.

Energi

Oljeprisene trekker svakt nedover fredag morgen.Brent-oljen faller 0,1 prosent til 77,45 dollar fatet, mens WTI-oljen går tilbake 0,2 prosent til 66,89 dollar fatet.Brent/WTI-premien passerte i går 11 dollar, og var da på sitt høyeste siden tidlig i 2015.- Finansielt er det fornuftig for kjøpere å gå for WTI, ettersom den er så billig, sier risikodirektør Tony Nunan hos Mitsubishi Corp i Tokyo til Reuters.Dobling på en månedPremien har doblet seg på mindre enn en måned, og nyhetsbyrået viser til at manglende rørkapasitet i USA har fanget mye produksjon innenlands.Gårsdagens lagertall fra amerikanske energimyndigheter viste at USA-produksjonen steg til 10,769 millioner fat per dag i forrige uke.I mars steg produksjonen 215.000 fat per dag til 10,47 millioner fat per dag, ny månedsrekord.- Amerikansk produksjon vokser, og linjen peker rett opp, påpeker Nunan videre overfor Reuters.Ved siden av USA-produksjonen fortsetter utsiktene til høyere OPEC-produksjon å prege markedet.

oljeprisen
opec
brent
wti
Nyheter
Energi