Oljeprisene stiger

OPEC er stikkordet.

Khalid Al-Falih Minister of Energy, Industry and Mineral Resources of Saudi Arabia attend a news conference after a meeting of the Organization of the Petroleum Exporting Countries, OPEC, at their headquarters in Vienna, Austria, Thursday, Nov. 30, 2017. (AP Photo/Ronald Zak) Ronald Zak
Energi

Oljeprisene stiger onsdag morgen.Brent august-olje er opp 0,7 prosent til 75,88 dollar fatet, mens WTI-oljen klatrer 0,6 prosent til 65,89 dollar fatet.Venezuela fortsetter å gi støtte til prisene, og landets statlige oljeselskap PDVSA vurderer nå å erklære force majeure på råoljeeksport til kunder som ikke godtar overføringer skip-til-skip, forteller tre kilder til Reuters.På den andre siden bekymrer USAs regjering seg for høye bensinpriser, og den skal ifølge nyhetsbyrået uformelt ha bedt Saudi-Arabia og andre OPEC-produsenter om å øke produksjonen.OPEC og Russland skal møtes 22.-23. juni for å avgjøre hvor mye produksjonen skal økes.- I øyeblikket drives oljeprisen av OPEC og synet på hvor mye og hvor raskt OPEC vil øke produksjonen, sier Energy Aspects-analytiker Virendra Chauhan.

opec
oljeprisen
saudi-arabia
venezuela
energy aspects
force majeure
Nyheter
Energi