Pave Frans inviterer oljesjefer til klimakonferanse

Pave Frans skal møte en rekke oljesjefer på en konferanse neste uke, og vil trolig be dem om å gjøre mer for å stanse den globale oppvarmingen.

Energi

Det er Vatikanet og universitetet Notre-Dame som har tatt initiativ til konferansen, som finner sted 8. og 9. juni. Den har fått navnet «Energy Transition and Care for Our Common Home».Toppledere i blant andre ExxonMobil, Eni, BP, Royal Dutch Shell og Pemex vil ifølge Reuters være til stede, og det er ventet at paven skal tale dag nummer to.Det er ventet at paven vil ta opp noen av punktene fra et rundskriv han offentliggjorde i 2015. I en såkalt encyklika anklaget han menneskeheten for å plyndre planeten, drevet av grådighet. Han ba om at all fossil teknologi fases ut «uten forsinkelse» og understreket at klimakvoter bare forsinker den radikale endringen som trengs.Den katolske kirkens overhode skrev også rike land må bære ansvaret for å ha forårsaket klimaendingene og bør bøte på dette ved å kutte klimautslippene sine og hjelpe den fattige delen av verden slik at de kan møte klimaendringene.(©NTB)

klimakonferanse
pave frans
Nyheter
Energi