Shelf Drilling mot børs - låner milliardsum

Notering ventet allerede i juni.

Energi

Shelf Drillings heleide datterselskap Shelf Drilling Holdings har planer om å utstede en seniorobligasjon på rundt 300 millioner dollar, går det frem av en melding sendt ut mandag kveld.Utstedelsen er avhengig av markedsforhold.Renten oppgis til 8,25 prosent, forfallet til 2025.Nettoprovenyet vil gå til å refinansiere visse deler av selskapets nåværende gjeld, primært å kjøpe tilbake alle sine forpliktelser under sine «sale and leaseback»-fasiliteter, samt å betale tilknyttede renter, gebyrer og utgifter.Finansavisen skriver tirsdag at det Dubai-baserte riggselskapet vil ta steget fra OTC-listen til Oslo Børs, og emisjonen og noteringen er ventet allerede i juni.Shelf Drilling ble sist omsatt for 70 kroner, noe som priset selskapet til drøye 5,8 milliarder kroner. Selskapet har en flåte på 38 jackup-rigger, samt én avansert borelekter.Les mer her.

shelf drilling
rigg
obligasjonslån
emisjon
børsnotering
Nyheter
Energi