Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene står i rødt mandag morgen.

Energi

Brent-oljen er mandag morgen ned 0,33 prosent til 76,54 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,03 prosent til 65,79 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,72 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen faller dermed tilbake mandag morgen. Årsaken er ifølge TDN Finans produksjons- og lagertallene fra USA i forrige uke, samt forventninger om økt tilbud fra Opec.Ifølge den ukentlige oljeriggtellingen til Baker Hughes steg antallet amerikanske oljerigger med 2 rigger i uken som endte 1. juni, til et totalt antall på 861 rigger. Antallet amerikanske oljerigger er nå på det høyeste nivået siden mars 2015."Råolje fortsatte under press samtidig som markedet fortsatt var fokusert på diskusjonen mellom Opec-medlemmene om hvorvidt de bør øke produksjonen senere i år. Dataene fra USA tegnet også et dystert bilde. Råoljeproduksjonen steg til nye rekorder, mens boreaktiviteten tok seg opp igjen", skriver meglerhuset ANZ, ifølge nyhetsbyrået.Torsdag forrige uke rapporterte statistikkfløyen til amerikanske energimyndigheter (EIA) at amerikansk råoljeproduksjon steg til 10,47 millioner fat per dag i mars.

olje
oljeprisen
riggtelling
baker hughes
opec
Nyheter
Energi