Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen handles stabilt tirsdag morgen, men handles lavere enn nivået da Oslo Børs stengte mandag.

Energi

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,19 prosent til 75,43 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,53 prosent til 65,09 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,00 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Fokus i oljemarkedet er trolig fortsatt på utsiktene til en eventuell produksjonsøkning fra Russland og Saudi-Arabia, som ser på mulighetene for å øke produksjonen for å fylle et mulig bortfall av volumer fra Iran og Venezuela, skriver TDN Direkt.- Alt handler om tilbud, hvorvidt det er Opec som øker produksjonene eller USA som øker produksjonen, alle veier leder til høyere globalt oljetilbud, som gjør at oljetradere rister i støvlene sine, sier tradingsjef for Asia og Stillehavet Stephen Innes i Oanda til Reuters.Prisene har steget svakt siden bunnen man nådde mandag kveld, og Platts melder at dette skyldes noe short-dekning.Senere i dag vil lagertall fra American Petroleum Institute (API) for uken frem til 2. juni publiseres. Platts analytikerne venter et lagertrekk på 1,3 millioner fat.

olje
olje & gass
oljeprisen
Nyheter
Energi