Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,13 prosent til 74,83 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,26 prosent til 68,26 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,04 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Tradere sier til Reuters at prisoppgangen i hovedsak er drevet av usikkerhet knyttet til Libyas oljeeksport. Styrker øst i landet, ledet av kommandør Khalifa Haftar, har gitt kontroll over oljehavner til en separat enhet kalt «National Oil Corporation» (NOC), som ikke er det statseide selskapet med samme navn, skriver TDN Direkt.Kommandøren sier det statlige NOC ikke vil få lov til å håndtere olje mer, melder Reuters.I en kommentar sier en talsperson for Haftar at ingen tankskip vil få tillatelse til å legge til kai ved Libyas østlige havner uten tillatelse fra det separate NOC, som er basert i den østlige byen Benghazi.Ellers absorberer oljemarkedet i disse dager hva den reelle effekten av Opec/ikke-Opecs beslutning om å øke produksjonen med 1 million fat pr dag blir.Financial Times skriver at utsiktene til ekstra tilbud på 1 million fat pr dag normalt ville blitt tolket uniformt som bearish, men viser til mulige tilbudsforstyrrelser i Iran, Venezuela og Libya som faktorer som motvirker effekten av produksjonsøkningsbeslutningen.