Tirsdag sa en talsmann for amerikanske myndigheter at land må stanse råoljeimporten fra Iran fra november, og at det er usannsynlig at unntak vil bli gjort.Japan og Sør-Korea er begge store importører av olje fra Iran, og er nå i samtaler med USA for å få til et unntak fra sanksjonene, melder Reuters.Begge landene fikk unntak som tillot de å kjøpe begrensede mengder olje fra Iran ved forrige sanksjonsrunde som endte I 2016. Washington har riktignok nå et mer aggressivt ståsted.-Vi følger nøye med på konsekvensene USAs tiltak vil medføre, og vi ønsker å forhandle med de involverte landene, inkludert USA, for ikke å ha en negativ innvirkning på japanske firmaer, sa Japans regjeringssekretær Yoshihide Suga under en konferanse onsdag.I Sør-Korea sier en talsmann for myndighetene at de vil fortsette å forhandle med USA for å få et unntak.-Vi er i samme posisjon som Japan. Vi er i samtaler med USA og vil fortsette å forhandle for å få et unntak, sier myndighetspersonen.Se også:Se også: