DNBs favoritter til å få storjobber i rigg

Equinor skal dele ut. DNB Markets peker på de heteste kandidatene.

DNB Markets tar en titt på rigg i dagens aksjerapport.- I riggmarkedet på norsk sokkel kan det se ut som vi går inn i en stille periode etter at Equinor har annonsert rigger for sine to gjenværende rammeavtaler. Etter vårt syn er Seadrill, Transocean og Odfjell Drilling de mest aktuelle kandidatene for disse to avtalene, skriver meglerhuset.- Selv om det fortsatt vil være mindre oppdrag tilgjengelig, vil de neste større prosjektene ikke ha behov for rigger før sent i 2021 eller inn i 2022. Vi venter et selektivt marked med fokus på de mest moderne riggene fremover, heter det videre.2 x kjøp, 1 x selgDNB Markets har kjøpsanbefalinger på Odfjell Drilling og Northern Drilling med kursmål på hhv. 40 og 90 kroner.Videre har meglerhuset en hold-anbefaling på Awilco Drilling med kursmål 34 kroner og en salgsanbefaling på Fred. Olsen Energy med kursmål tre (3) kroner.Odfjell Drilling er ned 1,3 prosent til 34,15 kroner hittil i dagens handel, mens Northern Drilling faller én prosent til 79,20 kroner.Ser 60 prosent nedsideAnalytiker øyner dermed en oppside i aksjene på hhv. 17 og 14 prosent fra dagens nivåer.Awilco Drilling faller 1,6 prosent til 43,50 kroner på Oslo Axess så langt tirsdag, mens Fred. Olsen Energy korrigerer opp 1,6 prosent til 7,83 kroner etter gårsdagens kraftige kursfall i kjølvannet av at selskapet ikke har fått forlenget betalingsutsettelsen.DNB Markets ser altså her fortsatt en nedside på over 60 prosent fra dagens nivåer.