Hydro-datter sikrer verdens lengste vindkraftavtale

Avtalen skal ha en varighet på 29 år.

Norsk Hydros heleide datterselskap Hydro Energi har signert en langsiktig vindkraftavtale på 29 år med Green Investment Group, ifølge en melding torsdag.Kontrakten ansees for å være verdens lengste kommersielle vindkraftavtale.Avtalen, som omfatter bygging av en ny vindpark nær Sundsvall og Østersund i Sverige (SE2), sikrer årlig leveranse av 0,3 terrawatt-timer (TWh) kraft fra 2021 til 2031 og 0,55 TWh kraft fra 2031 til 2050, opplyses det. Kontrakten vil bidra til forsyning av kraft til Hydros aluminiumverk i Norge.– Gjennom de siste 2,5 årene har vi nå sikret vindkraftkontrakter til de norske aluminiumverkene våre, på til sammen om lag 4,5 terrawatt-timer per år fra 2021. Dette kommer i tillegg til vår egen vannkraftproduksjon og andre vannkraftkontrakter, sier konserndirektør for Energi i Hydro, Arvid Moss.På verdensbasis er rundt 70 prosent av Hydros primæraluminiumproduksjon basert på fornybar energi, mens det tilsvarende tallet for selskapets norske produksjonsportefølje er 100 prosent.Dette kommer etter at Hydro Energi AS den 16. mai meldte at de hadde signert en langsiktig kraftavtale med det svenske vindkraftselskapet Blakliden Fäbodberget Wind AB for en årlig leveranse av 0,66 terrawatt-timer (TWh) kraft, fra 2022 til 2041.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også