Oljelagrene faller kraftig i USA

Råoljelagrene falt mye mer enn ventet i forrige uke.

Statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) offentliggjort onsdag viser at de amerikanske råoljelagrene falt 12,6 millioner fat til 405,2 millioner fat i uken frem til 6. juli.Bensinlagrene falt 0,7 millioner fat til 239,0 millioner fat, mens destillatlagrene gikk opp 4,1 millioner fat til 121,7 millioner fat.Konsensus lå ifølge Bloomberg på at råoljelagrene skulle falle 4,5 millioner fat sist uke, mens bensin- og destillatlagrene var ventet hhv. ned 0,8 og opp 1,2 millioner fat.Oljeproduksjonen kom inn på 10,9 millioner fat per dag i forrige uke, uendret fra uken før. Raffineriutnyttelsen var på 96,7 prosent.Oljeprisen reagerer liteOljeprisene har knapt nok reagert på tallene.Brent-oljen står i 77,08 dollar fatet, mot 77,07 dollar like før tallene ble sluppet. Dette tilsvarer et fall på 2,3 prosent hittil i dagens handel.WTI-oljen har i samme tidsrom steget fra 72,95 til 73,11 dollar fatet, og er dermed ned 1,4 prosent i dagens handel.Les mer her.