Oljelagrene overrasker stort i USA

Råoljelagrene var ventet ned, men steg i forrige uke.

Statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) offentliggjort torsdag viser at de amerikanske råoljelagrene steg 1,2 millioner fat til 417,9 millioner fat i uken frem til 30. juni.Bensinlagrene falt 1,5 millioner fat til 239,7 millioner fat, mens destillatlagrene gikk opp 0,1 millioner fat til 117,6 millioner fat.Konsensus lå ifølge Bloomberg på at råoljelagrene skulle falle 3,5 millioner fat sist uke, mens bensin- og destillatlagrene var ventet ned hhv. 0,8 og 0,5 millioner fat.Oljeproduksjonen kom inn på 10,9 millioner fat per dag i forrige uke, uendret fra uken før. Raffineriutnyttelsen gikk fra 97,5 til 97,1 prosent.Oljeprisen reagerer nedOljeprisene har reagert ned på tallene.Brent-oljen står i 77,51 dollar fatet, ned fra 78,12 dollar like før tallene ble sluppet. Dette tilsvarer et fall på 0,9 prosent hittil i dagens handel.WTI-oljen har i samme tidsrom falt fra 73,79 til 73,17 dollar fatet, og er dermed ned 1,6 prosent i dagens handel.Les mer her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også