Slik går det med oljeprisen

Brent-prisen fortsetter de seneste dagers sterke utvikling, samtidig som flere hundre offshore-arbeidere i Norge tas ut i streik.

Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,65 prosent til 78,58 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,61 prosent til 74,30 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,67 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Tirsdag er 669 riggarbeidere på ni installasjoner tatt ut i streik, som følge av brudd i meklingen mellom Norges Rederiforbund og Safe.Enhetene som blir påvirket er «Snorre B», «COSL Innovator», «Island Wellserver», «Askeladden», «West Elara», «Deepsea Stavanger», «Songa Enabler», «Petrojarl Knarr» og «Transocean Spitsbergen».Produksjonen ved Knarr-feltet til Shell kan bli påvirket da 106 personer som arbeider på den tilknyttede FPSOen «Petrojarl Knarr» vil tas ut i streik.Streiken kommer på toppen av den seneste tids tilbudsforstyrrelser, som i hovedsak er knyttet til situasjonene i Venezuela, Libya og Iran, skriver TDN Direkt.Videre fokuseres det fortsatt på Opecs reservekapasitet, og evnen til å øke produksjonen for å motvirke eventuelle bortfall av volumer fra de nevnte landene, spesielt Iran.- Det er sannsynlig at bekymringer vil støtte prisene gjennom hele sommeren, mens etterspørselen fortsetter å være sterk gjennom sommertoppen, sier konserndirektør Victor Shun i IHS Markets til Reuters.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også