DNBs tre aksjetips i olje

Equinor og Aker BP stiger mandag.

De tre Johan Sverdrup-partnerne har i dag løftet ressursestimatet for feltet, og samtidig tatt ned eget forventet investeringsbehov for både fase 1 og 2 av utbyggingen.Produksjonsstart er fortsatt ventet å være i 4. kvartal 2019.- Ved å legge disse nye forutsetningene rett inn i modellene, får vi i første omgang en estimert oppjustering av netto underliggende verdi for Aker BP med 2,20 kroner per aksje. I tillegg bidrar det reduserte investeringsbehovet positivt med 0,60 kroner aksjen. Tilsvarende tall for Lundin Petroleum er hhv. 3,20 og 0,90 svenske kroner per aksje, mens de for Equinor er hhv. 0,50 og 0,15 kroner aksjen, skriver DNB Markets i dagens aksjerapport.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Equinor med kursmål 234 kroner, en hold-anbefaling på Aker BP med kursmål 303 kroner og en salgsanbefaling på Lundin Petroleum med kursmål 228 svenske kroner.I tidlig handel på Oslo Børs stiger Equinor 0,9 prosent til 217,20 kroner og Aker BP 2,1 prosent til 293,40 kroner. På Stockholmsbørsen er Lundin Petroleum opp 3,6 prosent til 306,90 svenske kroner i den tidlige handelen.DNB Markets ser dermed en oppside i Equinor på 7-8 prosent fra dagens nivåer, og en nedside i Lundin på 25-26 prosent.