Rui Vieira

Duo bull på Seabird

- Et utmerket spill.

Sparebank 1 Markets har tatt opp dekning av Seabird Exploration med kjøpsanbefaling og kursmål 40 øre, viser en analyse Hegnar.no har fått tilgang til.- Vi mener Seabird er et utmerket spill på den strukturelle veksten vi ser i havbunnsseismikk, så vel som en syklisk gjeninnhenting i 2D-seismikk. Selskapets refinansierte balanse, nisjeposisjonering og nylige styrkelse av ledelse og styre utløser også attraktive vekstmuligheter etter vårt syn, skriver analytiker Tommy Johannessen.- Høyst attraktivtHan viser til kjøpet av Geowave Voyager fra CGG til det analytikeren vurderer som en «høyst attraktiv pris».- Den operasjonelle giringen i Seabird er veldig høy, og bare små forbedringer i markedet resulterer i høy EBITDA-vekst (driftsresultat før av- og nedskrivninger). Vi estimerer EBITDA på 33 millioner dollar i 2020, basert på fire aktive fartøyer og en normalisering av utnyttelse og dagrater. Vi synes risk/reward i Seabird er attraktiv, oppsummerer meglerhuset.Tidligere denne uken kom også Norne Securities med en oppdatering på Seabird Exploration, der kjøpsanbefalingen ble gjentatt og kursmålet høynet fra 30 til 35 øre.- Seabird er et annet selskap enn for noen få måneder siden, med styrket balanse og høyere driftskapasitet, samtidig som markedet viser flere tegn til forbedring, skriver analytiker Irmantas Vaskela i en analyse Hegnar.no har fått tilgang til.- Svakt 2. kvartalHan advarer likevel investorer om at tallene for 2. kvartal vil bli svake. Disse legges frem førstkommende fredag.- Vi estimerer der at inntektene faller fra 4,7 millioner dollar i 1. kvartal til 3,6 millioner dollar i 2. kvartal, grunnet lavere flåteutnyttelse, heter det i analysen.Meglerhuset anslår en gjennomsnittlig flåteutnyttelse på Seabirds to fartøyer, men de andre to sto uten oppdrag.- Byttet av toppsjef i juni må også ha ført til en engangsavsetning. Vi estimerer EBITDA på minus 1,1 millioner dollar i 2. kvartal og en bunnlinje på minus 3,5 millioner dollar. Seabird har sikret seg en mye høyere utnyttelse i 3. kvartal - 70 prosent for tre av fire fartøyer, påpeker Vaskela.Byks på børsenSeabird Exploration gjør et byks i tidlig handel på Oslo Børs onsdag, og stiger 7,6 prosent til nærmere 22 øre. Sparebank 1 Markets ser dermed en oppside på over 80 prosent fra dagens nivåer, mens Norne øyner en oppgang på rundt 60 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også