Handelsuro tynger oljeprisene

Ny riggtelling viser nedgang i aktive oljerigger i USA. 

Energi

Mandag morgen er oljeprisene relativt stabile, og kan sammenlignes med prisene ved børsslutt fredag forrige uke. Oppmerksomheten til markedsaktørene er blant annet rettet mot at USAs utenriksminister Mike Pompeo søndag lovet at USA vil gjeninnføre sanksjonene mot Iran, skriver TDN Direkt. Fra tirsdag vil ikke iranske myndigheter lenger kunne kjøpe amerikanske sedler og omfattende sanksjoner rettet mot iransk industri blir innført. De siste og viktigste sanksjonene som gjeninnføres, rammer olje- og banksektorene og innføres fra 4. november, ifølge NTB.For øvrig viste Baker Hughes ukentlige riggtelling fredag kveld at antallet oljerigger i USA gikk ned med to rigger i forrige uke, mens antallet gassrigger falt med tre rigger. PriseneWTI 1. posisjon, som er september-kontrakten, omsettes mandag morgen for 68,76 dollar pr fat, opp 27 cent fatet fra foregående handelsdag, da kontrakten sluttet på 68,49 dollar. Til sammenligning ble WTI-kontrakten handlet for 68,81 dollar pr fat da Oslo Børs stengte fredag.Brent 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, omsettes mandag morgen for 73,41 dollar pr fat, opp 20 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten sluttet på 73,21 dollar.Til sammenligning ble brent-kontrakten handlet for rundt 73,50 dollar pr fat da Oslo Børs stengte torsdag.Brent-spot noteres i morgentimene til 73,40 dollar pr fat.Prisdifferansen mellom nordsjøoljen Brent og den amerikanske WTI med oktober-levering er nå på 5,83 dollar pr fat, ifølge TDN Direkt. 

oljepris
Nyheter
Energi