Analytikere: 34 offshore-rederier risikerer konkurs

- De spiller et farlig spill.

Offshoreredere som håper på en dramatisk bedring i markedet for OSV-er (offshore supply vessels) spiller et farlig spill, skriver analytikerne i AlixPartners i en studie bransjenettstedet Splash247 viser til.AlixPartners har studert 38 OSV-operatører, og mener 34 av disse risikerer å gå konkurs i løpet av de 12 neste månedene.- Selskaper som stoler på at stabiliteten i OSV-markedet kommer tilbake, er inne for en brutal oppvåkning. Sektoren må handle raskt for å redusere kostnader og gjeldsnivåer for å overleve, heter det i studien.AlixPartners-sjef Jeff Drake uttaler til nettstedet at en bærekraftig sektordynamikk ikke kan oppnås uten en restrukturering.Splash247 viser til at de to faktorene som driver inntektene for OSV-rederiene fortsatt er offshore riggutnyttelse og dagrater.Antallet aktive offshore-rigger er ifølge nettstedet 33 prosent under 2014-nivåer (474 i juli), mens ratene er 40 prosent lavere.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også