Golden Energy Offshore vil kjøpe

Finansposter reddet overskuddet.

Golden Energy Offshore melder om et resultat før og etter skatt på 95,7 millioner kroner i 1. halvår 2018.Dette står i kontrast til samme periode i fjor, da det Ålesund-baserte rederiet gikk 2,3 millioner kroner i minus før og etter skatt.Driftsresultatet gikk fra pluss 5,7 millioner til minus 5,6 millioner kroner.Driftsinntektene falt fra 45,0 millioner til 29,0 millioner kroner i 1. halvår 2018.Fra gjeld til aksjerRegnskapet er godskrevet med 101,3 millioner kroner i gevinst etter at all utestående obligasjonsgjeld ble konvertert til aksjer tidlig i 2018.22.028.447 nye aksjer ble utstedt, og rederiet har lagt til grunn en kurs på 5,40 kroner i sine beregninger.Implisitt verdi av de nye aksjene ble da vurdert til 119 millioner kroner, mens obligasjonslånet før konverteringen lød på 220,3 millioner kroner.Eksklusive samtalerRederiet skriver i rapporten at begge skipene er fullt utnyttet.Videre pågår arbeidet fortsatt for å skaffe finansiering av sitt MPSV-nybygg (multi-purpose supply vessel).Og sist, men ikke minst, opplyser Golden Energy Offshore om at selskapet er i eksklusive samtaler med Neptune Subsea om et mulig kjøp av OCV/IMR-skipene (offshore construction vessel/inspection, maintenance & repair) Larissa og Despina.De to skipene er under management av Golden Energy Offshore i dag.Eksklusiviteten gir ifølge rapporten Ålesund-rederiet en periode til å skaffe finansiering for de to fartøyene, og å lande en bindende avtale.Rapporten her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også