Sidelengs for oljeprisene

Oljeprisene beveger seg nokså sidelengs fredag morgen.Brent-oljen står i 76,46 dollar fatet, marginalt ned i dagens handel. WTI-oljen er opp 0,1 prosent til 67,85 dollar fatet.- Laber kjøresesongAmerikanske råoljelagre falt i forrige uke til sine laveste nivåer siden 2015, mens bensin- og destillatlagrene steg overraskende.- Bensinlagrene i USA er nå over toppen av 5-årsintervallet, skriver den amerikanske investeringsbanken Jefferies ifølge TDN Direkt i et notat fredag.- Målt i bensinetterspørsel har den amerikanske kjøresesongen vært laber, sier investeringsanalytiker William O'Loughlin i australske Rivkin Securities.- Åpenbar bekymringSamtidig fortsetter handelskrigen mellom USA og Kina å tynge, og markedet venter på bekreftelsen av USAs innføring av tollsatser på ytterligere 200 milliarder dollar for kinesiske varer.Høringsfristen gikk ut tidligere denne uken. Kinas handelsdepartement varslet torsdag at landet vil svare på evt. nye tollsatser.- Fremvoksende økonomier, som tenderer til å ha et mer energiintensivt BNP, er også en åpenbar bekymring, fortsetter Jefferies.


Les også