Sjefanalytiker: Oljeprisen skal veldig snart over 80 dollar

Oljeprisen får støtte fra alle kanter, ifølge SEBs sjefanalytiker for råvarer. 

Svakere amerikansk dollar, aksjeopptur i fremvoksende økonomier, høyere metallpriser, amerikansk lagertrekk og «Saudi-støtte», er alle faktorer som nå gir støtte til høyere oljepriser, ifølge sjefanalytiker for råvarer i SEB, Bjarne Schieldrop.Selv om Brent-oljen fortsatt ikke har brutt 80-dollars grensen, mener Schieldrop at det vil skje veldig snart. - Det har lenge vært en klar oppfatning og forståelse for at oljemarkedet er stramt og at det vil stramme seg til ytterligere i fjerde kvartal 2018 som følge av sesongmessig lagertrekk, at Iran-sanksjonene slår ut og Venezuela som er i en nedadgående spiral, skriver Schieldrop i en oppdatering.- Men, skriver Schieldrop, lagrene har vært blandet, noe som har gjort «bulls» (de positive aktørene) avventende.Onsdagens statistikk fra det amerikanske energidepartementet viste at de amerikanske råoljelagrene falt 2,1 millioner fat i forrige uke, mens bensinlagrene falt med 1,7 millioner fat.- Det var veldig bullish mot forventningene om en liten økning, men totalt var bevegelsene små. De var likevel en materialisering av den generelle markedsoppfatningen om et rimelig stramt marked, skriver Schieldrop.- Endelig, nå kan vi bevege oss høyere. Dette var det fundamentale signalet «the bulls» har ventet på, konkluderer han.Videre viser sjefanalytikeren til noe som også er veldig viktig for oljeprisen, nemlig et ubekreftet rykte i markedet om at Saudi Arabia synes det er greit med oljepris over 80 dollar fatet.Det tolkes som at Saudi Arabia ikke vil øke produksjonen for å motvirke prisen fra å gå over 80 dollar fatet, noe som betyr at oljeprisen har fri bane til å øke over dette nivået, ifølge Schieldrop.Et fat brent-olje omsettes for 79,4 dollar i spotmarkedet torsdag formiddag.