Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller tilbake torsdag morgen.

Brent-oljen er torsdag morgen ned 0,05 prosent til 77,23 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,17 prosent til 68,60 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,11 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Statistikk fra American Petroleum Institute viste ifølge TDN Direkt at de amerikanske råoljelagrene falt med 1,17 millioner fat forrige uke, mot en ventet nedgang på 1,29 millioner fat.Torsdag utløper ifølge nyhetsbyrået fristen for offentlighetens mulighet til å kommentere en ny amerikansk tolløkning på kinesiske varer. Kina er blant verdens største oljeimportører, og analytikere sier råoljeprisene blir satt under et nedadgående press.- Utsiktene for et økt tilbud fra Opec og allierte, samt svakere etterspørsel fra Kina og andre fremvoksende markeder, kan tynge oljeprisene videre fremover, eller i det minste begrense oppsidepotensialet, sier analytiker Fawad Razaqzada i Forex, ifølge TDN Direkt.