Brent-oljen er torsdag morgen ned 0,05 prosent til 77,23 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,17 prosent til 68,60 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,11 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Statistikk fra American Petroleum Institute viste ifølge TDN Direkt atforrige uke, mot en ventet nedgang på 1,29 millioner fat.Torsdag utløper ifølge nyhetsbyrået fristen for offentlighetens mulighet til å kommentere en ny amerikansk tolløkning på kinesiske varer. Kina er blant verdens største oljeimportører, og analytikere sier råoljeprisene blir satt under et nedadgående press.- Utsiktene for et økt tilbud fra Opec og allierte, samt svakere etterspørsel fra Kina og andre fremvoksende markeder, kan tynge oljeprisene videre fremover, eller i det minste begrense oppsidepotensialet, sier analytiker Fawad Razaqzada i Forex, ifølge TDN Direkt.