Slik går det med oljeprisen

Eskalering av handelskonflikten mellom USA og Kina gir lavere utsikter global økonomisk vekst noe som svekker etterpørselen etter olje.

Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,60 prosent til 77,58 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,48 prosent til 68,58 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 78,70 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.USAs president Donald Trump varsler tollsatser på ti prosent på import av kinesiske varer til en verdi av 200 milliarder dollar, tilsvarende rundt 1.600 milliarder norske kroner, fra og med neste uke.Tollsatsene starter på 10 prosent 24. september, før de vil øke til 25 prosent fra 1. januar. Presidenten sier at målet er å tvinge fram endringer i Kinas handelspolitikk som han hevder «utgjør en stor trussel for den amerikanske økonomiens langsiktige helse og framgang».- Den voksende handelsdisputten har skadet handelssentimentet. Påvirkningen på den økonomiske veksten kommer stadig krypende, noe som igjen svekker oljeprisene, sier sjef for råvareanalyse Wang Xiao i Guotai Junan Futures, ifølge Reuters.Ifølge nyhetsbyrået vil tollsatsene sannsynligvis svekke den økonomiske veksten for både Kina og USA, noe som igjen vil svekke etterspørsel etter olje, ettersom det forbrukes mindre drivstoff til frakt av varer, skriver TDN Direkt.