Tor Olav Trøim tidfester Borr Drilling-utbytte

Tor Olav Trøim varsler cash. Mye cash.

Godstemningen rår på Paretos olje- og offshorekonferanse i Oslo, og blant onsdagens bidragsytere var styreleder Tor Olav Trøim i Borr Drilling.Selskapet der Schlumberger er største eier med sine 14,2 prosent, har siden slutten av 2016 bygget opp en av verdens største flåter av jackup-rigger for boring på grunt vann.Borr Drilling sier selskapet har betalt en gjennomsnittspris på rekordlave 121 millioner dollar stykket for sine 29 høyspesifikasjonsrigger.Varsler utbytte i 2020- Vi har en ambisjon om raskt å returnere en betydelig andel kontanter til aksjonærene...hvis vi ikke betaler ut utbytter i 2020, har vi mislyktes, sa Trøim til Reuters på konferansen.- Når vi får alle riggene på kontrakt, er det ingen grunn til å sitte på kontanter... Vi skal ikke kjøpe mange rigger, og vi skal ikke styrke balansen, fortsatte han.Markedet likte budskapet, og sendte Borr Drilling opp 7,1 prosent til 36,20 kroner i onsdagens handel på Oslo Børs.- Det jeg lærte i Seadrill, var at du ikke bygger selskapet gjennom sykelen. Du bygger selskapet på bunnen av sykelen, sa Trøim ifølge nyhetsbyrået på konferansen.Øyner høyere raterFinansdirektør Rune Magnus Lundetræ kunne på selskapets presentasjon ifølge TDN Direkt fortelle at selskapet øyner både lengre kontrakter og høyere dagrater.I tillegg opplever Borr Drilling større restriksjoner på alder rundt riggene som etterspørres.- Bare hittil i år har det vært en 50 prosent økning i anbudsaktiviteten for premium jackups. Nå er utnyttelsen på nesten 80 prosent. Alt i alt er vi glade for tegnene vi ser i anbudssiden av industrien, sa Lundetræ ifølge nyhetsbyrået.